Hvordan rekrutterer du mønsterbrydere til uddannelser?

Rekrutter mønsterbryder

Hvordan rekrutterer du mønsterbrydere til uddannelser?

Hvordan rekrutterer man mønsterbrydere?

Vi ved, at blandt de unge, der aldrig begynder på en uddannelse efter grundskolen eller falder fra, er der en overvægt fra ikke-uddannelsesvante familier, og der er en statistisk sammenhæng mellem dem, der afslutter en uddannelse og deres families uddannelsesniveau. Rekruttering og fastholdelse af mænd og unge fra ikke-uddannelsesvante hjem er ikke kun en udfordring for samfundet – men for alle uddannelsesinstitutioner.

Spørgsmålet er hvordan kommunikation kan hjælpe med at løse denne udfordring?

Hvad er problemet?

Der er et væld af generelle udfordringer, når det handler om kommunikation til generation Z. Denne generation er født reklamebevidst, skeptisk og med manglende tillid til virksomheder og regeringer. De søger onlinemedier, som ikke er domineret af annoncering som Snapchat, TikTok og Twitch, og derfor kan man ikke i samme omfang ”købe” retten til deres tid, men skal gøre sig fortjent til den. Dette er en enorm udfordring for private som offentlige virksomheder. For hvordan kommunikerer du til en målgruppe, som ikke stoler på dig, og som ikke befinder sig, der hvor de plejer?

En af metoderne har været at anvende influencers. Personer der har været rigtig gode til at opbygge et personligt brand og en masse følgere online. Grunden til at dette har virket så godt, har højst sandsynligt noget at gøre med, at 89% af internationale forbrugere siger, at de har mere tillid til anbefalinger fra venner og familie end til officielt content fra virksomheder. Og disse mennesker har i lang tid set online influencers på YouTube, Instagram, SnapChat osv., som nogen de har en dybere relation til. Det skal vi lære af. Det handler om at skabe de personlige relationer. Det handler om gennemsigtighed og integritet. Kan vi leve op til det, kan vi komme langt.

Men integritet er ikke nok. 

fisk hvor fiskene er

Ser vi på kommunikationslandskabet generelt, føler 2/3 dele af brugerne online, at virksomhederne ikke bruger deres foretrukne kommunikationsmetoder. At meddelelserne kommer for tit, at 83% ikke er personlige nok, og 84% af meddelelserne indeholder information, der er irrelevant. Twilio. (2017). Med den viden om kommunikation mellem virksomheder og brugere, kan man godt forstå, at de kommende studerende ikke gider at høre på de fleste virksomheder eller uddannelsesinstitutioner og hellere vil bruge tid på medier uden annoncering, følge andres anbefalinger og danne deres egne meninger, frem for at få fortalt af os, hvad de skal tænke.

Som undervisningsinstitution, der ønsker at rekruttere i en målgruppe, som ikke har et naturligt ønske om uddannelse eller ikke kommer fra en baggrund, hvor det er nemt at få hjælp og anbefalinger til uddannelse, kan det derfor være rigtig svært at nå de unge gennem traditionelle kanaler.

Spørgsmålet jeg ville stille, hvis jeg var ansvarlig for markedsføringen hos en uddannelsesinstitution, ville være:

  • Hvad ved vi egentlig om de mennesker, vi gerne vil snakke med?
  • Kan vi definitivt sige, hvorfor vores studerende, der kommer fra ikke-uddannelsesvante hjem, har valgt at uddanne sig hos os?
  • Hvad er deres største udfordring, og hvordan kan vi hjælpe dem?
  •  

Jeg tror nøglen til at hjælpe med at løse denne udfordring er, at skifte fokus fra at rekruttering af mænd og unge fra ikke-uddannelsesvante hjem er et problem for samfundet og uddannelsesinstitutionerne, til at det er et problem for de unge. Et problem vi kan og vil hjælpe dem med at løse.

 

Maria Voss
maria@dosomething.media