Hvilke behov har vi brug for, at brands opfylder i fremtiden?

Opfylder brands vores behov

Hvilke behov har vi brug for, at brands opfylder i fremtiden?

Brands skal opfylde vores behov

Vi investerer i produkter og ydelser, fordi vi har et behov, vi har brug for at tilfredsstille. Om det er et praktisk behov, eller et behov for at realisere os selv, et behov for at ændre verdenen eller opnå en specifik status, skal brands indfri disse, hvis vi skal investere i dem.

Men hvilke behov har vi brug for, at brands opfylder i fremtiden?

I et af verdens længste studier af voksenliv har forskere på Harvard i næsten 80 år fulgt den samme befolkningsgruppe og indsamlet data om deres fysiske og mentale sundhed. Undersøgelsen afslørede at nære relationer, er det, der holder folk glade i hele deres liv. Ikke penge eller berømmelse, social klasse, IQ eller gener. De, der opretholdte nære forhold, levede længere og lykkeligere, mens dem uden ofte døde tidligere. (Mineo, 2017)

“Ensomhed dræber. Det er lige så magtfuldt som rygning eller alkoholisme.” Sagde Robert Waldinger, direktør for studiet og professor i psykiatri på Harvard Medical School. Men selvom vi nu ved dette, er vores forhold til hinanden gennem de sidste mange år alligevel blevet dårligere og dårligere. Dette er resultatet af den succesdrevne kultur af travlhed og manglende evne til at opretholde sande menneskelige relationer i en sociale medie drevet verden, som vi lever i, i dag. (Mineo, 2017)

Psykologer kalder denne succesdrevne kultur af travlhed og vores manglende evne til at opretholde sande menneskelige relationer en ”ensomhedsepidemi”. En epidemi der slår os ihjel.

En epidemi der slår os ihjel

Ny forskning viser, at ensomhed kan være den næststørste folkesundhedskrise, og udkonkurrere fedme og stofmisbrug. Faktisk er ensomhed og dertilhørende depression blevet så stort et problem, at der blandt de mest succesrige ledere er dobbelt så stor sandsynlighed for, at de lider af ensomhed grundet ren følelsesmæssig udmattelse, som følger med et hektisk arbejdsliv. (Rose, 2017)

I England udpegede de endda i 2018 en ”Ensomhedsminister”, som skal bekæmpe ensomhed på landsplan. (Ritzau, 2018) Og det er der god grund til. For ensomhed betyder ikke kun at vi dør tidligere, det betyder også, at vi levere dårligere resultater på arbejdspladsen og i skolen. (Cacioppo, 2018)

Brands der både internt og eksternt bekæmper denne tendens, og opfylder vores sociale behov, kan skabe bedre forhold, og løse to af de centrale udfordringer brands har i dag: Loyalitet og tillid.

Brands vi føler, vi hører til hos

Brands, der har skabt fællesskaber både internt og eksternt med deres fans og kunder, klarer sig bedre.

Brands som North Face, som i deres branding fokuserer på at skabe sammenhold i en verden hvor usikkerhed og frygt deler os. Dette var centrummet for deres 2018 kampagne bundet til Global Climbing Day. En kampagne som skulle vise, at med alt den snak om murer i amerikansk politik, er vægge ikke til for at opdele, men til at klatre på, og alle, uanset hvor de kommer fra, skal have adgang til disse vægge.

Walls Are Meant For Climbing.

Walls Are Meant For Climbing – The North Face

“I North Face kender vi vægge. Vi har klatret på dem i 50 år, og de er blevet et vigtigt emne i kultur, “forklarede Tom Herbst, global marketingchef hos North Face. “Vi ser mure som et sted for os at skabe relationer og opbygge tillid, at lære og at vokse. Og vi ønsker at opmuntre og inspirere til den tankegang. “

North Face skabte Global Climbing Day som en bevægelse for at opmuntre flere mennesker til at klatre, og har givet folk mulighed for at klatre i gymnastiksale verden over gratis. Brandet hjælper også med at bringe klatring til udsatte områder gennem sit løbende samarbejde med The Trust for Public Land. Sammen etablerer de to adskillige offentlige klatrevægge over hele USA. (Richards, adweek.com, 2018)

Brands vi vil dele

Med kampagner som disse skaber North Face et rum for oplevelser, relationer, loyalitet og tillid. De taler ud om og handler på presserende samfundsmæssige problemer. De sætter en stor fed steg under deres formål og værdier, værdier der ræsonnerer med deres målgruppe, og de beviser for dem, at de er tilliden værd, ved at handle.

De opfylder vores behov for sammenhold og selvrealisering, med ikke kun onlinekampagner, men kampagner som engagerer os i den virkelige verden. Kampagner der giver os en oplevelse af fællesskab. 
Kampagner vi vil fortælle om.
Filme.
Tage billeder af.
Huske.
Se op til.
Blive inspireret af.
Brands vi vil dele.

De strategiske overvejelser bag

North Face’s kampagne var ikke bare noget de synes var sjovt, eller en god ide de lige tilfældigvis fik. Kampagnen stammer fra 18 måneders arbejde, der førte til en omstruktureringsplan for at udvide North Face’s forretningsmuligheder og styrke deres evne til at bringe det bedste produkt muligt til deres kunder ved at fokusere på en aktivitetsbaseret forretningsstruktur. Ved at fokusere på aktiviteter der var vigtige for deres kunder hele året rundt, kunne North Face strukturere deres kampagner således, at de henvendte sig til de aktiviteter. De kunne designe og bygge produkter baseret på deres kunders behov og med en autentisk stemme præsentere disse produkter til deres kunder.

Til dette formål har Steve Rendle, præsident for North Face, og hans team defineret en lang række tillidsopbyggende kriterier, som skal sikre at de opnår deres mål om at kunderne får et specielt og loyalt forhold til brandet. Ud over kvaliteten af produkterne og hvordan udviklere og designere arbejder, dikterer retningslinjerne også, hvordan en brandets medarbejder eller repræsentant interagerer med forbrugere og detailhandlere i et socialt miljø.

Det betyder, at North Face nu investerer mere end nogensinde før for at sikre, at alle medarbejderne har et godt forhold til brandet, dets kerneværdier, og forstår hvordan de implementeres. (Snews, 2017)

I det sidste år etablerede The North Face et program for at kompensere 100% af alle sine nordamerikanske anlægs energiforbrug, begyndte at samarbejde med Children & Nature Network for at sponsorere Natural Leaders-programmet, der er designet til at guide og udvikle unge voksne i alderen 14-24 år i det fri for at sikre ungdoms lederskab, dedikeret til at få deres jævnaldrende udendørs. Også fejrede brandet også sit 40 års jubilæum. North Face handler på deres formål og de leder pr. eksempel.

Maria Voss
maria@dosomething.media