Hvad betyder den nye Facebook opdatering for dig og din virksomhed?

Hvad betyder den nye Facebook opdatering for dig og din virksomhed?

Hvad betyder den nye Facebook opdatering for dig og din virksomhed?

Ny Facebook opdatering

D. 11 januar 2018 kom en ny Facebook opdatering. Her meldte Facebook, at de vil prioritere indhold fra venner og familie, hvilket betyder, at sider bliver nedprioriteret.

Kort sagt: Facebooksiders rækkevidde kommer til at falde. Spørgsmålet er hvor meget.

Læs evt. vores indlæg om trends på de sociale medier i 2017 og vores forudsigelser for 2018 her.

Samtaler er in! 

Med den nye Facebook opdatering bliver samtaler vægtet markant højere end reaktioner osv. Det betyder, at kommentarer i højere grad kommer til at vægte, når Facebook vurderer hvilket indhold, der bliver vist på brugernes newsfeed. Sider med lav interaktion på deres opslag, vil opleve at deres opslag lander nederst i bunken og derfor får markant mindre visninger.

Se først

Man kan nu som bruger markere en side som “Se først”. Dette betyder, at denne sides indhold bliver vist på dit newsfeed, og det er en funktion, vi bør opfordre vores følgere til at anvende.

Da jeg så det første gang tog jeg et screenshot af funktionen:

Se først

Visning af muligheden for ‘se først’ funktionen^

 

Blå stjerne

Den blå stjerne øverst i højre hjørne viser at du har ‘se først’ st på siden

– Bemærk den lille blå stjerne ved siden af sidenavnet oppe i højre hjørne af opslaget, den betyder, at jeg ser opslag fra denne side først. Når man trykker på de tre prikker i øverste højre hjørne af opslaget, er der nu en stjerne, hvor man kan klikke “se først”.

Bliver newsfeeden opdelt, som de testede i 2017? 

Facebook testede i oktober 2 forskellige newsfeeds i 6 lande – en newsfeed kun med private og betalte opslag samt en anden for normale opslag fra sider, altså ikke betalte opslag. Dette resulterede i et massivt fald i organisk rækkevidde for de påvirkede sider, og varsler en tid, hvor vi i høj grad bliver nødt til at betale for at blive set. Med den nye Facebook opdatering bliver newsfeeden ikke opdelt, men vi kan ikke afskrive muligheden for, at den gør det i fremtiden.

Farvel engagement bait. Goddag kvalitets content.

Sidst men ikke mindst har Facebook virkelig taget fat om det sociale i sociale medier. Content (indehold) som kræver tagging, likes eller delinger har fået ringere og ringere organisk rækkevidde. At du ikke må kræve tagging og delinger i konkurrencer er en gammel nyhed, men med den nye Facebook opdatering slår de hårdt ned på opslag som ”Tag en ven der gør dette” ”Like hvis du også…” ”Del hvis du er enig” osv. da de vurderer, at disse opslag ikke skaber autentisk værdi for brugerne og opfordre til falsk engagement.

For med Facebooks nye tiltag vil opslag, som opfordrer til reaktioner fra brugerne på en uhensigtsmæssig måde blive devalueret og få lavere rækkevidde, mens sider, der poster disse opslag regelmæssigt, vil se et generelt fald i rækkevidden på alle deres opslag. Oven i det vurderer Facebook selvfølgelig stadig kvaliteten af opslag baseret på reelle reaktioner, kommentarer og delinger.

Læs selv meldingen fra Facebook her: https://media.fb.com/2018/01/11/news-feed-fyi-bringing-people-closer-together/#more-6991

Hvad gør vi?

For os betyder det kort og godt, at vi for fremtiden vil fokusere rigtig meget på kvalitets content. Vi vil skabe opslag som er engagerende, fortæller en god historie og i højere grad er personaliseret, så vi får skabt fællesskaber og er klar, hvis betalingsbarrierer bliver en realitet for alle i 2018. Betalingsbarrieren kan nemlig omgås ved at brugerne deler opslag. Så vi må lave content, der er så godt, at man bliver nødt til at dele og kommentere det!

Når det er sagt, har vi arbejdet i sidste del af 2017 på grupper, for deling i grupper er en rigtig god måde at øge den organiske rækkevidde. Brugen af grupper er noget vi vil tage med videre i 2018.

Vores anbefalinger:

  • Lav killer content!
  • Post når det er relevant og ikke ud fra et skema.
  • Fokuserer på kvalitet, værdi og samtalen med dine følgere.
  • Brug grupper.
  • Vær klar på at bruge flere penge.
Maria Voss
maria@dosomething.media