Facebook konkurrenceregler

Facebook konkurrenceregler 2020

Facebook konkurrenceregler

Facebook konkurrencer og konkurrenceregler 

Vil du også være en af de mange, som trækker følgere til din Facebookside via. konkurrencer? Så er første step at følge disse helt simple Facebook konkurrenceregler:

Facebook konkurrenceregler 2020

Derudover skal konkurrencer på Facebook, når du er erhvervsdrivende i Danmark, selvfølgelig også følge den danske markedsføringslovgivning.

Her gælder det, at du altid skal angive konkurrencens vilkår og betingelser samt oplyse:

 • Præmiens værdi
 • Antal præmier, der indgår i konkurrencen
 • Udvælgelsesproceduren – dvs. hvordan vinderen eller vinderne bliver fundet, og om pågældendes navn m.m. bliver offentliggjort
 • Hvornår vinderen trækkes
 • Hvor og hvornår vinderens navn bliver offentliggjort
 • Betingelser for levering, afhentning og forældelse af gevinster

Læs mere om lovgivningen her.

Facebook konkurrenceregler er som følger:

Du må gerne kræve, at man for at deltage i din konkurrence skal:

 • “Like”/”Synes godt om” et opslag på din side
 • Kommentere et opslag på din side
 • Lave opslag på din side
 • Sende en besked til din side

 

Du må ikke kræve, at man skal:

 • Dele dine opslag
 • Dele din side
 • ”Tagge” sig selv eller venner i et opslag
 • Udlove ekstra præmier, når din side opnår et vist antal følgere

 

Du skal altid huske, at:

 • Tilkendegive at konkurrencen på ingen måde er sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook.
 • Sikre dig dit konkurrenceopslag overholder markedsføringsloven.

 

Gråzonen:

I Facebook konkurrenceregler er der som sådan ikke en, der siger noget direkte om, hvorvidt du må kræve at deltagere ”Synes godt om” din side. Dog kan dette være i strid med den danske markedsføringslov, da du ikke med sikkerhed kan tjekke hvorvidt deltagere har liket din side, da det kommer an på den enkeltes privatlivsindstillinger på Facebook. Som bruger kan man nemlig skjule div. informationer fra offentligheden, bl.a. hvilke sider man har liket.

Hvad sker der, hvis du ikke overholder Facebook konkurrenceregler og markedsføringsloven?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange erhvervsdrivende i Danmark bryder Facebook konkurrenceregler og loven ofte, når de afholder konkurrencer. Vi ser det tit, og kan ikke gøre så meget andet end at ryste på hovedet og gøre virksomhederne opmærksomme på deres fejl. Dog kan denne fejl blive fatal for virksomhedens Facebookside, hvis det bliver opdaget. Der har været rapporter om, at Facebook har lukket sider på baggrund af brud med retningslinjerne i forbindelse med konkurrencer.

Dog er sandsynligheden for at blive meldt ved brud på den danske markedsføringslovgivning større, end at din side bliver lukket… Men hvorfor tage chancen?

Som en lille sidenote har Forbrugerombudsmanden tolket på den danske markedsføringslov omkring virksomheders brug af de sociale medier til markedsføring, og kommet frem til følgende:

”Hvis en erhvervsdrivende præmierer en bruger eller skaber et særligt incitament […] for brugeren til at dele eller sprede […] kommercielle meddelelser, vil forbrugerombudsmændene anse meddelelserne for at komme fra den erhvervsdrivende, og brugerens venner skal derfor have mulighed for at frabede sig disse” – Forbrugerombudsmandens standpunkt om markedsføring via sociale medier.

Som det står her, er det ikke tilladt at kræve delinger ved konkurrencedeltagelse, MEDMINDRE det er muligt at frabede sig henvendelser fra virksomheden fremover. Og det er faktisk muligt at frabede sig henvendelser fra virksomheder fremover på Facebook…

Men det er altså en gråzone, og Forbrugerombudsmanden har ikke taget direkte stilling til spørgsmålet om delinger på Facebook. Det skal selvfølgelig også understreges, at funktionerne på div. medier ikke er ens, så hold dig fra et krav om delinger, så er du på den sikre side!

hvordan får du folk til at dele og tagge andre på din konkurrence uden at bryde reglerne?

Vi vil jo gerne have, at vores konkurrencer bliver set af så mange som overhovedt muligt, og tagging og delinger er bare rigtig gode til at opnå den slags. Så som vi skriver: Du må gerne OPFORDRE folk til at dele og tagge. Det må ikke være et krav, men du må gerne let og elegant spørge, om dine følgere vil være så venlige at gøre det alligevel.

Det må på intet tidspunkt se ud som om at tagging eller delinger er et krav, så det skal være helt tydeligt opdelt i forhold til de egentlige krav for deltagelse.

Facebook-konkurrencer hurtige svar:

Vi er aktive i de fleste Facebook grupper, der handler om social medie markedsføring, og her får vi oftest de samme spørgsmål om konkurrencer. Så her er vores svar på de mest stillede spørgsmål:

Hvor lang tekst plejer I at have på jeres konkurrencer?

Vi plejer at sigte efter så lidt tekst som muligt. En hurtig blikfangs overskrift og derefter de informationer, som man skal have med, og så er det det. Ikke nogen km lang tale om produktet. Hvis du gerne vil fortælle om produktet, så gør det kort, og smid et link til produktsiden som en kommentar til konkurrencen.

Billede eller video?

Hvis du har en god kort video: Så video! Men den skal være virkelig kort og skarp: HUSK vi har kun i gennemsnit en opmærksomhedsvidde på 8 sek.! Sørg for at du kommunikerer det vigtigste på de første 3 sek., ellers fortsætter brugerne bare videre til det næste opslag.

Hvad er en god præmie til en Facebook-konkurrence?

Hvad er dine følgere interesseret i? Hvorfor følger dine følgere dig? Hvis du sælger fiskegrej, så er en Ipad nok ikke lige det bedste valg. Din præmie skal være relevant for dine følgere, lige som alt dit content, så får du også fat i folk, som faktisk er interesseret i dit brand.

Hvor lang tid skal en konkurrence vare?

Ikke alt for lang tid. En konkurrence dør hurtigt. Vi har haft mest succes med konkurrencer, der varer mellem 3-7 dage, men ikke mere end det. Hvis de er længere, dør de helt, folk glemmer de har deltaget, konkurrencen mister sin relevans og siden mister momentum.

Skal jeg booste min konkurrence?

Kort? Ja, det synes vi.

Hvis du kan køre alene på organisk rækkevidde: FEDT! Men så ville du nok ikke spørge, om du skulle booste konkurrencen i første omgang 😉 Sandheden er bare, at den organiske rækkevidde bliver svære og svære at opnå, så der skal penge op af lommen på de fleste efterhånden. MEN HUSK: Hold dig væk fra den store blå boost-knap og brug Annonceadministrator eller Power Editor + sørg for at din målgruppedefinering spiller, ellers kunne du ligeså godt smide pengene ud af vinduet.

Må jeg kræve, at folk skal like min Facebookside for at deltage i konkurrencen?

Det er en gråzone, men ja det må du gerne, dog skal du sørge for at de også skal like eller kommentere konkurrenceopslaget, ellers får du meget svært ved at finde en vinder, da det er meget svært at holde styr på, hvor sidelikes kommer fra.

Skal og må jeg offentliggøre vinderens navn?

Nej, du skal ikke, men du må gerne. Dog skal du oplyse om det i dine konkurrencebetingelser jf. GDPR og persondata.

Hvis du har flere spørgsmål, så stil dem endelig! Vi står klar til at besvare dem!