The Golden Circle

Hvad er The Golden Circle?

The The Golden Circle er en model udviklet af Simon Sinek, som i 2009 stilte spørgsmålet: ”Hvorfor?”.

”Start with why” er en filosofi skabt af Simon Sinek baseret på den antagelse, at vejen til at inspirere og motivere er at gøre sig klart, hvorfor man gør (WHY), hvordan man gør det (HOW), og hvad man gør (WHAT).

The Golden Circle

The Golden Circle inkl. Who. Design: Maria Voss, Do Something

Virksomheder og brandingstrategier udarbejdes nu baseret på modellen: The Golden Circle med fokus på kærneformålet og meningen i virksomheden. For som Simon Sinek siger:

” People don’t buy what you do. They buy why you do it.”.

Forbrugere søger brands, der har et dybere formål, som er værdidrevet, og følger deres formål op med handling. Dog er der ifølge Trinity Mirror, et stort problem med ”arrogante” brands, der vedtager et uhensigtsmæssigt formål, hvilket fører til øget kynisme blandt forbrugerne.

Undersøgelser siger, at 58% af voksne ikke har tillid til et mærke, før de har set et rigtigt bevis på, at det har holdt sine løfter.

“Der kan være enorm overdrivelse omkring formålet for brands, hvilket er utroligt udbredt,” fortæller Zoe Harris, koncernchef på Trinity Mirror (Roderick, 2017) “Det startede med nogle få brands, med et ægte formål, men der er nu gået populisme i det i sådan en grad, hvor det er en engangsannoncekampagne, eller hvor vi ser det på siden af noget emballage. Det er latterligt.” – og skadeligt.

“Be a cause, not just a business. Have a higher mission” – Philip Kotler

Når man som brand vælger at have et højere formål, bør dette gå igennem hele organisationen fra ledelsen, produktionen, produktet og ydelsen til manden på gulvet og CEO’en på toppen. På denne måde bliver brandkommunikationen ikke et marketingsiloprojekt, men en autentisk fortælling, som bidrager til brand equity og skaber værdi på bundlinjen for hele virksomheden.

Dette ses hos nogle af de mest succesfulde brands i verdenen, som opnår resultater ved ikke kun at have en skarp visuel profil, men et formål og en meningsfyldt historie som kommunikeres i alle led af værdikæden. The Golden Circle giver brands metoden til at finde den røde tråd, og sørge for at brandet er autentisk, transparent og har et formål der er stærk nok til at indgå i en langvarig forretningssucces.

« Back to Glossary Index
Maria Voss
maria@dosomething.media