Return on Relationship

Hvad er Return on Relationship?

Return on Relationship (afkast på forhold) er en metric, der måler, hvor god et brand er til at generere gentagende salg og henvisninger.

Return on Relationship (ROR) fortæller hvor stor en del af et brands kunder, som brandet reelt ikke har skulle betale for eller direkte bruge tid på at erhverve. Tallet giver en ide om, hvor god et brand er til at skabe tillidsfulde kunder, som er villige til at anbefale brandet til andre. Og hvor stor en del af disse anbefalinger, der reelt resulterer i et salg.

ROR er et afkast på den investering et brand har lagt i at skabe relationer og tillid, og skal ikke forveksles med network marketing eller lignende marketingsformer.

ROR beregning

Samlede antal kunder et brand nogensinde har haft / Antallet af kunder der blev henvist af andre, eller har foretaget et gentagende køb de sidste 12 måneder x 100 = ROR i procent.

Kombineret med en kundes livstidsværdier, CPES og ROR kan indsigter fra ROAS og ROI bruges til at lave fremtidige budgetter, strategi og overordnede marketingbeslutninger.

« Back to Glossary Index
Maria Voss
maria@dosomething.media