CPES

Hvad betyder CPES?

CPES står for Cost Per Engaged Second, og fortæller, hvor meget et brand har betalt pr. sekund en person ser, læser eller oplever branded content.

CPES bliver beregnet ved at se på forholdet mellem brugt budget og rækkevidde eller besøg sammenlagt med tid brugt.

CPSE=(produktionsbudget+media budget)/ (Besøg el.visninger ×gens.sessionstid)

Average session time

Længden af den gennemsnitlige session, eks. når en bruger besøger en hjemmeside og tiden, de opholder sig her, hvilke handlinger en bruger foretager sig inden for en specifik tidsperiode. Men når vi beregner tiden en interessent bruger behøver den gennemsnitlige sessionstid ikke kun at henvise til en brugers færden på en hjemmeside, men kan også være hvor lang tid de ser en video, læser et stykke tekst, bruger i forretningen, deltager i møder, eller eks. antallet af arbejdstimer, der er taget for at konstruere Wikipedia, eller skrive en kommentar.

Visits or Views

Besøg eller visninger. Denne henviser også oftest til antallene af besøgende på en hjemmeside eller antallet af visninger af en landingsside. Men den kan også henvise til antallet af visninger af et opslag på sociale medier. Rækkevidden for en postkampagne eller en artikel i et magasin, antallet af seere af et tv-indslag m.m.

Productionsbudget

Hvor meget det samlet har kostet at producere pågældende stykke content.

Media budget

Hvor stort budgettet til betalt marketing på platformen har været.

Ved at bruge denne beregning, finder vi ud af, hvor meget vi har betalt for at engagere en interessent, vi undersøger den gennemsnitlige tid de har investeret i brandet og får kortlagt brandets evne til at fastholde en interessent på micro niveau. Resultatet giver et indblik i hvorvidt udarbejdet content betaler sig. Og gør det muligt at sammenligne effektiviteten af content ikke kun baseret på kvantitativt engagement som likes, kliks og reaktioner, men hvor meget tid brugerne bruger på brandet content.

« Back to Glossary Index
Maria Voss
maria@dosomething.media