Branding

Hvad er branding?

Under paraplyen ”Branding” er der mange forskellige grene. Men generelt for dem alle er det primære formål at skabe en identitet og en præference, derved gøre det nemmere for mennesker at træffe en beslutning, lige gyldigt hvor i verdenen de kommer fra.

Branding bliver ofte forvekslet med den mest skraldede version af en virksomheds visuelle brandidentitet og reduceret til tre komponenter: Navn, logo og slogan. Hvilket er langt fra, hvad et brand og branding egentlig er.

I sin oprindelige betydning var et brand det mærke, som blev brændt på kvæg, for at differentiere disse fra andre. Siden da er branding gennem tiden og i tråd med udviklingen af reklame og markedsføring, blevet en adskilt afdeling af virksomheden, reduceret til et logo og afsenderorienteret kommunikation. Men med digitaliseringen, netværk og div. nye kommunikationsformer har branding igen ændret sig, fra at være reduceret til kontrolleret afsenderorienteret markedsføring og reklamer til igen at være fokuseret på transparens, autenticitet og samskabelse, hvilket skaber mere dynamiske brands, der udvikler sig med deres interessenter. (Sandstrøm, 2010)

Relateret:

  • Brand
  • Brandaktivisme
« Back to Glossary Index
Maria Voss
maria@dosomething.media