Brand Activism

Hvad er Brand Activism?

Brand Activism, på dansk brandaktivisme, er når et brand tager et politiskståsted og aktivt kæmper for en sag, som stemmer overens med deres formål og ræsonnerer med deres målgruppe.

Disse sager kan blandt andet være sociale-, miljømæssige- eller kulturelle problemer som stemmer overens med brandets værdier, mission og vision.

Brandaktivisme skal ikke forveksles med CSR, CCR eller Cause Marketing, hvor man laver frivilligdage, sørger for gode arbejdsforhold eller bliver partner med en NGO. Brandaktivisme er derimod, når et brand aktivt kæmper for en sag ved bl.a. åben kommunikation til fordel for en sag på sociale medier eller i andre offentlige forums, lobbyer på vegne af en sag og inkluderer alle sine interessenter deri. Med brandaktivisme går et brand udover det traditionelle sælger-køber forhold, og hjælper sine kunder og medarbejdere med selv at tage aktivt del i en sag.

Kampagner som Kaepernick kampagnen for Nike, hvis mål er at bringe inspiration og innovation til alle atleter i verdenen, er pt. et af de mest kendte eksempler på Brand Activism kampagner.

Brandaktivisme-Colin-kaepernick-nike

« Back to Glossary Index
Maria Voss
maria@dosomething.media