5 hurtige steps til optimering af din Instagram profil

Tid til at tjekke din Instagram!

Hvor længe siden er det, du har optimeret din profil?
Hvis du gerne vil have flere følgere på Instagram, så er det tid til at støve den gamle dame af! Vi skal sikre, at din Instagram profil er så lækker som muligt, så dine potentielle følgere kan få en ide om, hvem du er, og hvorfor de skal følge dig.

Her er 5 hurtige checks

 

Er dit brugernavn letgenkendeligt?

Sørg for dit brugernavn er genkendeligt, illustrere hvem du er og er nemt at finde ved en søgning. Hold dig fra specialtegn eller andre unødvendige tilføjelser, som kun gør det svære for brugerne at finde dig.

Du kan ændre dit brugernavn i indstillinger, men ændre ikke dit navn for tit. Find et rigtig godt et og hold det! Genkendelses værdien er utrolig vigtig og husk at dit gamle brugernavn kan blive taget, så længe du ikke sidder på det.

Hvordan ser dit profilbillede ud?

Er dit profilbillede er skarpt, simpelt, letgenkendeligt, strømlignet med profilbillederne på dine andre medier og tydeligt når det vises som en lille prik på en mobilskærm?
Brug gerne dit logo som dit profil billede og prøv at undgå for meget tekst. Hvis dit logo kun er tekst så find noget specielt. Om det er begyndelsesbogstavet, eller en del af teksten som er i en speciel font. Formater gerne dit logo så det passer ind i en cirkel og ikke bliver beskåret på en uhensigtsmæssig made.

Hvad står der i din bio?

Skriv en åben og informativ bio-tekst, så potentielle følgere hurtigt ved hvad du står for, og hvorfor de skal følge dig. Lad den illustrere hvem du er og giv den gerne et hint af personlighed, så du skiller dig ud fra mængden. Opdater gerne din bio relativt ofte så den altid er on point!

Hvor længe siden er det du har ryddet op?

Instagram er et dynamisk medie, selv med den nye update som betyder, at vores opslag har længere levetid, så dør opslag stadig ud.
Tag derfor et godt langt kig på dine opslag. Har de nogen form for værdi eller er de bare støj? Indgår dit opslag i en storytelling? Eller er det bare et billede af din morgenkaffe med 10 likes?
Tag et godt langt kig. Vær kritisk og slet ligegyldige dårligt præsterende opslag. På den måde sikre du at potentielle følgere, som hopper ind på din profil, får det bedste billede af din virksomhed og dit brand.

Fundet nogle nye relevante #hashtags?

Nogle #hastags dør aldrig, men disse er ofte så overbefolkede at du drukner… Tjek om der er kommet nogle nye lækre relevante hashtags, som du kan smide ind i dit hashtagmix. Og hvis du ikke har dit eget specielle hashtag – Se at få et og inkluder det i din bio! Hvem ved, måske kan du skabe en bevægelse? Som #darlingescapes og #travelandlife?

 

Her er desuden 7(læs 6) hurtige tips til Instagram:

7-6 tips Instagram

Jeg kunne tydeligvis ikke tælle den dag.

Få flere #marketingstip ved at følge os på Instagram: @goamarketing eller #groupofawesome.

Du er også velkommen til at tagge os, hvis du vil have, vi tager et kig på din profil 🙂

Maria Voss
maria@dosomething.media