4 grunde til at din Facebookannonce kan blive afvist

Benytter du dig ligesom mange andre af annonceringFacebook? Så har du muligvis stået i situationen, hvor din annonce ikke er blevet godkendt – men hvorfor sker det?

Det er en frustration, når den tid, du har brugt på at sætte annoncen op, ikke betaler sig. Der kan være mange grunde til, at en annonce bliver afvist, men vidste du, at det nogle gange er en lille ting, der gør hele forskellen, mens det andre gange er det store billede, der er i vejen?

Her finder du en hurtig liste over nogle af de ting, som kan få din Facebookannonce afvist:

 

Et lille forkert ord

Hvis din annonce ikke bliver godkendt, så kan det tit betale sig lige at tjekke annoncens tekst igennem som det første, da det kan være et enkelt ord, der er skyld i afvisningen. Det kan være, du har brugt et bandeord, eller endda at grammatikken i annoncen er helt ved siden af.

En fejl, som man hurtigt kan ende ude i, er, at man har skrevet Facebook med småt. Alle kan lave tastefejl eller overse en lille detalje, som et lille f i navnet i stedet for et stort, men alene det betyder, at din annonce ikke går igennem.

 

Den rette landingsside

En anden ting, der er utrolig vigtig, er din landingsside for annoncen. Hvis den ikke stemmer over ens med din annonce, så er det grundlag for afvisning. Vi kender alle det, at man klikker over på en side, som slet ikke har noget at gøre med det forventede, ikke?

Det er et irritationsmoment, og Facebook vil give deres brugere en god oplevelse, så sørg for at der er en rød tråd imellem annoncen og landingssiden.

 

Forbudt, stødende eller begrænset indhold

Forbudt indhold giver muligvis sig selv, men det kan være, du ikke lige er klar over, hvad der falder ind under kategorien, hvilket er mere, end man lige tror, bl.a. er tobaksprodukter, våben og sprængstof, overvågningsudstyr m.m.

Ligeledes vil stødende indhold blive afvist. Det kan være en annonce, der inkluderer forskelsbehandling af folk, f.eks. på baggrund af race, hudfarve, religion eller lign, men det kan også være indhold, der provokerer eller er respektløst over for målgruppen.

Sidst men ikke mindst, så er der noget indhold, der har visse begrænsninger liggende på sig. Det er indhold, hvor f.eks. lovmæssige krav eller aldersgrænser spiller ind. Her er tale om punkter, som alkohol, gambling og salg af medicin for at nævne et par stykker.

Her er det vigtigt, at man er opmærksom på evt. lovkrav i annonceringslandet, at målgruppens aldersgrænse er sat rigtigt, samt om man skal have en skriftlig tilladelse på forhånd.

 

Forkerte spørgsmål eller efterspørgsler

Hvis du kører med leadannoncer, så skal du være opmærksom på, at du ikke må stille spørgsmål om visse typer af oplysninger. Her gælder oplysninger omkring kontonumre, sundhedsoplysninger, race og religion, samt brugernavne og adgangskoder for at tage et udpluk.

Du kan dog få tilladelse af Facebook til dette, hvis det skulle være nødvendigt at lave leadannoncer på nogle af disse oplysninger. Det skal dog gøres forudgående for annoncen.

 

Dine muligheder ved afvisning

Hvis du skulle stå i situationen, hvor din annonce er afvist, så modtager du en mail på din tilknyttede mailadresse, hvor Facebook sender en mail med en forklaring på hvorfor. Generelt er disse mails dog meget overordnede.

Du har derfor reelt set tre muligheder i situationen. Enten kan du redigere annonce på baggrund af oplysningerne fra Facebook, du kan vælge at lade annoncen ligge og lave en ny eller en anden i sted, og ellers kan du appellere beslutningen.

Alt efter afvisningsgrunden, så vil jeg give rådet, at du bør forsøge at redigere den. På den måde kan du bruge det nuværende lagte arbejde videre. Appellering bør du kun gøre, hvis du af en eller anden grund ikke kan redigere din annonce, eller hvis det er en fejl fra Facebooks side af (hvilket er atypisk, men selvfølgelig kan forekomme).

 

Det var en hurtig gennemgang af de almindelige afvisningsgrundlag for Facebookannoncer. Hvis du skulle have brug for mere uddybende informationer omkring dette, kan du tjekke linket herunder, hvor Facebook har gennemgået alle de forskellige punkter i detaljer:

https://www.facebook.com/policies/ads#

 

Vi ønsker dig held og lykke med din Facebookannoncering 🙂

 

/ Jens fra GOA-teamet

Maria Voss
maria@dosomething.media